Uncategorized

„Stellantis Links va trezi gigantul adormit Fiat”

Cei mai buni oameni din afaceri, am observat, tind să -și cred vârsta. Și destul de sigur, când CEO-ul Fiat, Olivier François, mi-a subliniat în timpul unei chat-uri cu zoom recent (eu într-un studiu înfundat în Berkshire, el într-o bucătărie cu aspect de swish din Milano) că a împlinit doar 60 de ani, am avut Pentru a ridica o sprânceană.
Publicitate – Articolul continuă mai jos

Olivier se aruncă în acest moment și, cu un motiv întemeiat: All-Electric 500 al Fiat a fost bine primit, iar compania este pe punctul de a atinge potențialul substanțial pentru partajarea pieselor și a platformelor cu stablemates Group Stellantis: Peugeot, Citroen, Vauxhall/ Opel și Ds. Costurile de dezvoltare pentru noile modele, recunoaște în mod liber, pot fi reduse cu până la trei sferturi, în unele cazuri.

Convertible fiat 500x Dolcevita confirmată pentru piața din Marea Britanie

A existat un punct cheie în conversația noastră, de fapt, când am oferit ceea ce cred că este o frază specifică Marea Britanie pentru a descrie poziția actuală a Fiat: Sleeping Giant. Sincer, François ar fi putut face excepție de la acest lucru, nu în ultimul rând pentru că brandul său a marcat cele mai mari volume globale ale întregului grup Stellantis în 2021. Dar, în schimb, l -a confiscat pozitiv. „Un uriaș adormit? Îmi place asta, rânji el. „Acesta este exact punctul meu de vedere. Nici măcar nu am început să trezim gigantul. ”
Fiat a făcut parte din cultura europeană și multe alee britanice, de generații. Familia mea a avut o serie de ele, inclusiv Stradas și Regatas, și am învățat să conduc într -un UNO înainte de a explora nivelurile de prindere ale Puntos pe drumurile din spate din apropierea casei mele.
Planul lui François, după cum puteți citi Overleaf, este să se bazeze pe această recunoaștere a mărcii cu doi piloni clare de modele. Acestea vor fi vândute nu la prețuri masiv ridicate, ci în volume impresionante și cu marje de profit sensibile.
„Trebuie să fim obsedați de sinergii”, spune el. „Dacă facem acest lucru, veți avea nivelul de marjă satisfăcător al mărcilor de piață de masă din fostul PSA, combinat cu cel mai mare volum de Stellantis.” Pentru mine are sens și nu putem aștepta să vedem automobilele pe care le livrează.
Citiți recenzia noastră completă a Fiatului All-Electric 500 aici …

wsw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top